mandag 19. januar 2009

Barack Obama - Hvordan er det mulig?

Hvordan er det mulig at en mørkhudet mann på 47 år kan bli
innsatt som USA's presidet?

Barack Obama fremstår som et troverdig og flott menneske med store talegaver, media hadde også en "love affair with obama" som Tara Wall, redaktør i Washington Times sa det. I tillegg var vi vitne til en grasrotaksjon uten sidestykke i historien. USA og en hel verden engasjerte seg som aldri før i presidentvalget. Dette var mulig gjennom bred bruk av internett. Tradisjonelle web 2.0 applikasjoner som Facebook, YouTube og Myspace ble aktivt brukt. I tillegg ble det konstruert nye nettsteder. Obama-kampanjen brukte Facebook-gründer Chris Hughes til å sette opp nettsiden my.barackobama.com (kjent som MyBO). MyBO er en typisk web 2.0 applikasjon. Her valfartet folk til og satte selv i gang ulike arrangementer eller donerte penger til valgkampen.

Folket har talt. Velkommen Obama! Gratulerer med seieren!

1 kommentar:

Niels Ivar sa...

Vi har blitt kjent med Barack Obama gjennom presidentvalget og en lang nominasjonsprosess. Denne tiden har vi sett han fremføre mange ildfulle og engasjerende taler. Hans evne til å tale er kanskje noe av grunnen til at han nå blir president i USA.
På NDLA sine norskfag-sider er det nå lagt ut et videoklipp om retorikk. Absolutt verd å sjeke ut. Adressen er: http://fag.utdanning.no/node/12971