mandag 26. januar 2009

Spotify - Gratis musikk på internettJeg har en tid nå brukt Spotify. En gratis og helt lovlig tjeneste for musikkdeling. Ja du leste riktig, gratis og lovlig! -Og ikke nok med det, det er den desidert beste kilden til musikk jeg har prøvd.

Man søker og finner. Produsenten, som er fra Sverige, har inngått avtale med de fleste plateselskapene. Så stort sett alt av utgitt musikk blir gjort tilgjengelig fortløpende. Man finner alle sjangrer som for eksempel pop, hip hop og visesang. Jeg fant raskt Halvdan Sivertsens siste album. Også store mengder eldre musikk er å finne.

Alt går over internett, du laster ikke ned musikken, men streamer online. Søkene går raskt og man opplever nesten ikke noen forsinkelse.

Gratisversjonen får man kun gjennom invitasjoner, det er dermed litt vanskelig å få hånd om gratisversjonen. Versjonen er finansiert gjennom korte og sjeldne reklamebrudd. Ønsker man en reklamefri versjon, får man dette for kr 99 per måned.

Du kan lage dine egne spillelister, ikke revolusjonerende, men at du kan dele spillelistene med andre er en helt genial ide! Man kan være flere om å eie og redigere spillelister. Du finner den samme spillelisten uansett hvor du logger på Spotify -helt fantastisk, enkelt og greit! Spotify anbefales! Se Spotify's blogg.

Ingen kommentarer: