fredag 20. februar 2009

Gratis musikk på nettMed bruk av dagens raske internettlinjer åpner det seg stadig nye muligheter for oss brukere. For eksempel når det gjelder film og musikk. Vi kan i dag med noen få klikk få filmen, musikkvideoen eller sangen ned på PC'en.

Dette ser ut til å være en utvikling man ikke kan stå i mot, slik som noen i plate- og filmbransjen gjør i dag. Jeg tror bransjen må innfinne seg med situasjonen og heller lete etter løsninger som sikrer alle parter.

Spotify som jeg tidligere har omtalt her, har en løsning som fungerer utmerket for meg som forbruker. I tillegg har de inngått avtale med mange av de store produsentene i musikkindustrien som sikrer også deres interesser. Om musikk- og filmindustrien får sine inntekter gjennom Spotify og lignende nettsteder, spiller det kanskje ikke noen rolle at Pirate Bay opererer med fildeling? Man får uansett ikke fjernet denne type fildelere, historien viser at om noen stenges dukker andre opp.

Bård Vegar Solhjell ser det geniale i fildeling og tar til orde for å se på om det offentlige kan bidra til at alle parter blir tilgodesett.

I VG NETT er den pågående rettsaken rundt Pirat Bay og fildeling mye diskutert. I den forbindelse har VG laget en spørreundersøkelse om Spotify, når jeg sakset den i dag hadde 825 personer deltatt. Av disse brukte i overkant av 60 % Spotify, dette viser en vilje blant forbrukerne til å benytte seg av lovlige fildelere. Dette er en løsning som kan fungere både for forbrukere, kunstnere og musikkbransjen ellers.


Kilde: VG NETT

Ingen kommentarer: