torsdag 26. februar 2009

Store norske leksikon VS WikipediaLeksikon er ikke hva det en gang var! Wikipedia kom med sin nettbaserte frie form og revolusjonerte den tradisjonelle leksikonbruken. Brukerne ble også bidragsytere, ikke nok med det, brukerne er selve navet og drivhjulet i leksikonet. Wikipedia er i så måte et godt symbol på Web 2.0 og er blitt et solid merkenavn på få år. Wikipedia har et lett brukergrensesnitt og er reklamefritt.

Det tar tid for de tradisjonelle aktørene å skjønne hva som skjer, men endelig kan vi nå søke i en fri kunnskapsbase i det ærverdige Store norske leksikon. SUPERT! Store norske baserer nå videre drift av innholdet i store trekk slik som Wikipedia. Registrerte brukere og fagansvarlige skal bidra til ytterligere innhold og kvalitetssikre dette. Brukergrensesnittet er ikke like oversiktelig og er noe kommersielt, jeg teller 5 reklameannonser bare på første side.

Uansett hva man foretrekker kan det være nyttig å ha to store leksikon å søke i. Både for finne fram til det man søker og for å verifisere og sammenlikne resultatet av søket.

Ingen kommentarer: