torsdag 14. mai 2009

eTwinning


eTwinning er nettbasert pedagogisk samarbeid mellom skoler i europa. Det er i dag 60 000 registrerte brukere. På e twinning kan elevene bruke ulike verktøy som forum, chat og deling av filer i sine samarbeidsprosjekter. Her kan kan alle delta fra barnehage til og med videregående skole.

eTwinning sier selv "eTwinning støtter samarbeidsprosjekter mellom minst to skoler fra minst to ulike europeiske land. Skolene starter et prosjekt og bruker informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i arbeidet. Det finnes ingen økonomiske støtteordninger eller administrasjon tilknyttet programmet, og fysiske møter er frivillig."
Les mer på eTwinning's egne sider.

Dette virker spennende, det anbefales og ta en titt på tidligere prosjekt. Alt er lagt ut tilgjengelig. Du trenger ikke opprette bruker for å se på prosjektene, bildene, presentasjonene, filmene eller hva det skulle være. Alt er lett tilgjengelig.

eTwinning er en del av Comenius. Målet er å senke terskelen for å ta i bruk internasjonalt samarbeid. Det skal også styrke elevens og lærerens digitale kompetanse. Digital kompetanse integreres på en naturlig måte. Det er en motivernde kg praktisk språkopplæring. Eleven får også kulturkopetanse og allmendannelse. Verktøyet er svært fleksibelt og kan tilpasses ulike behov.

Her kan du se ulike filmsnutter med eTwinning som søkeord fra YouTube.

.

Ingen kommentarer: