mandag 4. mai 2009

Twitter på 2 minutter

Nok en gang har commoncraft laget en godt illustrerende video. Se her hvordan de forklarer bruk av Twitter.i VG nett sies det at svært mange av brukerene av Twitter ikke kommer tilbake etter de har vært der og registrert seg første gang. Hva kan det skyldes?

4 kommentarer:

jeanette tranberg sa...

Vil tro det skyldes at de ikke er tilknyttet et miljø. Slik et det med alle sosiale nettverksverktøy. Hvis man ikke har noen å sosialisere med, mister de sin egenverdi og intensjon. Man får jo ingen å dele med eller kommunisere med. Det blir som å kjøpe en telefon, uten å ha et eneste nummer man kan ring.

Så, man må altså søke opp sine venner eller skaffe seg noen nye med samme interesse.

Anonym sa...

Trur du har eit godt poent. Vi som er litt oppe i åra stussar også på den veldige fokusen det er på at alle skal kunne ytre seg - og nærast kreve at andre "høyrer etter". Sjølv har eg brukt nkså lang tid på å finne ut at det eg har å seie stort sett er sagt før og elles er nokså uinteressant.
Twitter ser ut til å vere vesentleg for folk som lever av å sei ting (eller dei som håper på å kunne leve av det). For oss andre som berre drikk kaffi, slår plenen og vaskar bilen framstår Twitter som rimeleg uinteressant.

jeanette tranberg sa...

Hm ... Ytring er jo selve grunnlaget for et demokratisk samfunn. Kanskje er du litt for streng med deg selv. I sosiale nettverk, så er det slik at mange stemmer danner en slags kollage av ulike meninger og ytringer. En terning som sees fra forskjellige sider, vil genere helt ulike svar om spør hvor mange prikker den har.

Det er mer interresante meldinger (i mitt nettverk - jeg plukker dem jo selv :)enn uinterresante. Selfølgelig kommer det noen gressklipper-tweets nå som det går mot grønnere tider, men det er en måte å bli kjent på også. Vi er mennesker, som klipper og spar oss gjennom vintrer og sommre. Mellom disse "trivielle takene" bygger vi relasjoner og nettverk, og utvider vår kompetanse gjennom en strøm av kunnskap fra hverandre, og venners venner.

Jeg tviler på at du har så mye uniterresant å si, men det er selfølgelig en fordel om innholdet man deler har en viss nytteverdi for andre. Det er et sted du kan lufte dine tanker, søke etter innhold, og rope i skogen etter svar. Du vil nesten garantert få minst ett ekko fra twit-trærne:)

Noen som lever av å twittre?

Tommy Engen sa...

Jeg er enig med dere at det å føle seg tilknyttet er viktig. Jeg lette selv en stund etter denne koblingen på Twitter. Men det er nå slik at vi mennesker har behov for å ytre oss.

Twitter representer et nytt sett verktøy for ytring. Nye verktøy kommer som regel for å dekke et behov. Er det ikke behov overlever produktet ikke lenge. Twitter står seg rimelig sterkt per i dag.

Så det som ikke blir sagt over gjerdet til naboen, eller over kaffekoppen på kjøkkenet, blir nå sagt på Twitter. En kanal for sjabbing med venner og en faglig delingsarena for alle.

Det er jo blant annet mange politikere å finne på Twitter. I morgen vil nok den digitale spørretimen bli kommentert av mange på Twitter. Spennende :)