tirsdag 28. juli 2009

Å dele bilder og ta vare på minner


Bryllup Rita og Tommy
Originally uploaded by tommyengen
Ta vare på bildene dine, samtidig som du kan vise dem fram.

I løpet av sommeren har du sikkert tatt mange fotografier. Bilder av dine kjære, fine opplevelser og hendelser. Minner for livet. Disse havner vanligvis på PC'en, hvor vi med jevne mellomrom tar de frem igjen. Noen får fremkalt eller skriver ut bildene.

Noe vi imidlertid vet er at datamaskiner og harddisker har en begrenset levetid. Et godt tips er derfor å laste bildene opp til en av de mange nettstedene som tilbyr lagring av bilder. Nettsteden tilbyr også fine visningsmuligheter og fremkalling.

Bildene er da også utenfor fare når det gjelder brann, innbrudd eller annen skade som kan skje i hjemmet. Det er jo likevel å anbefale å ha en backup hjemme i tillegg til på nettet, på en CD/DVD-plate eller helst en ekstern disk. Da kan tidligere omtalte Microsoft SyncToy 2.0 være et enkelt lite og gratis verktøy for backup.

Selv bruker jeg for det meste flickr.com for lagring av bilder. På flickr kan du enkelte dele dine bilder med andre, det er enkelt å sende bilder til blogg, facebook ol. Du kan også gjøre enkel bilderedigering der. Det er en gratisversjon med noen begrensininger på hvor mye du kan laste opp og plass. Jeg har kjøpt lisens der og har fri opplasting og ubegrenset plass. Det anbefales!

Et nytt norsk alternativ er expono, som i store trekk tilbyr det samme som flickr. Expono har fått hederlig omtale i mange medier. Expono lar deg blant annet vise bildene i Facebook, men i og med at bildene ikke liger på facebook beholder du rettighete til bildene.

1 kommentar:

Helge Olav Helgsen sa...

Mozy er et flott online backup program som dekker mye mer enn bare bildene dine. e-post minnene må du også ha vet du! :)